Omgaan met onrust op de beurs

Omgaan met onrust op de beurs

Het coronavirus zorgt de afgelopen periode voor onrust op de beurs. Ook uw beleggingen bij Axento zijn hierdoor geraakt. Hoe kunt u het beste omgaan met koersdalingen? Wij leggen het u graag uit.

Coronavirus en olie in het nieuws

Het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig. In China neemt het aantal nieuwe ziektegevallen nu dagelijks af, maar in Europa stijgt het aantal nieuwe besmettingen. Verder is de olieprijs de afgelopen dagen sterk gedaald. Op korte termijn leidt dit tot meer onzekerheid onder beleggers.

De beurs daalt, wat nu?

Aandelenkoersen zijn de afgelopen twee weken gedaald. Voor u als belegger is dat vervelend. Dat begrijpen wij. Toch is het verstandig om niet in paniek te raken.
Bij Axento belegt u gespreid. U belegt niet alleen in aandelen, maar ook in obligaties. Obligatiekoersen zijn de afgelopen weken juist gestegen. Door de opname van obligaties is uw vermogen minder gevoelig voor de schommelingen op de beurs.
Kijken we terug naar het verleden, dan komen tussentijdse beursdalingen vaker voor. Beleggen doe je echter voor de lange termijn. En op lange termijn laten beurskoersen een stijgende trend zien, zélfs na grote beursdalingen. Bij beleggen wordt uw geduld dus beloond.

Onze visie

Wij verwachten dat het coronavirus en de olieprijsdaling alleen op korte termijn invloed zullen hebben. Op de lange termijn is de impact waarschijnlijk beperkt. Op korte termijn horen koersschommelingen er eenmaal bij.
Uw vermogensgroei is vooral afhankelijk van de lange termijn. Het is dus vooral zaak om niet in paniek te raken, hoe vervelend een koersdaling ook is. Juist de beleggers die het langst belegd blijven, behalen op lange termijn het hoogste rendement.

Bel of mail ons gerust

Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 0299-796061 of via info@axento.nl.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.