Xtrackers MSCI World ESG UCITS ETF

De Xtrackers MSCI World ESG UCITS ETF belegt wereldwijd gespreid in aandelen van bedrijven met hoge duurzaamheidsscores en een relatief lage CO2-uistoot.

Meer informatie over fondsen bij Axento

Lees meer over de fondsen waarin wij beleggen bij Axento.

Over de index

De Xtrackers ETF volgt een index, namelijk de MSCI World Low Carbon SRI Leaders Index. Om in deze index opgenomen te worden, dienen bedrijven:

  • Een beurswaarde hebben van minimaal 10 miljard dollar (Large caps).
  • Niet betrokken zijn bij controversiële activiteiten zoals clustermunitie, landmijnen en biologische wapens.
  • Niet actief zijn in de meest vervuilende sectoren zoals mijnbouw.
  • Een minimale ESG-Rating hebben van 'BBB'.
  • Niet betrokken zijn geweest bij ernstige controversies op het gebied van milieu.

Na deze selectiecriteria blijven circa 650 aandelen over. Deze worden vervolgens gewogen op basis van marktkapitalisatie. Dat betekent dat bedrijven met de hoogste beurswaarde de grootste weging krijgen.

Over de ETF

De Xtrackers ETF volgt de eerdergenoemde index fysiek. Dat wil zeggen dat het alle aandelen in de index fysiek aankoopt. Dit noemen we 'directe replicatie' en is de veiligste methode om een index te volgen.

De ETF hanteert een fondsvergoeding van 0,20% per jaar. Dat is vergelijkbaar met het marktgemiddelde voor duurzame aandelen ETF's. Alle dividenden die de ETF ontvangt, worden direct opnieuw geïnvesteerd.

Omdat de ETF een duurzame index volgt, beschikt het over een zogenaamde 'artikel 8' status. Dit betekent dat deze ETF ecologische en/of sociale kenmerken bij bedrijven promoot en alleen belegt in bedrijven die over een goede bestuurscultuur beschikken.

Xtrackers is onderdeel van DWS Group en is een van de grootste aanbieders van ETF's in Europa. Xtrackers beheert met haar ETF's 140 miljard euro.

Klik op onderstaande afbeeldingen op de landen- en sectorverdeling te bekijken.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.