iShares Edge MSCI Emerging Markets Minimum Volatility ETF

Wat is de doelstelling van de ETF?

De ETF belegt in de 260 aandelen die in de MSCI Emerging Markets Minimum Volatility Index zijn opgenomen en probeert daarmee hetzelfde rendement te behalen als deze index. In deze index zijn aandelen van bedrijven uit de zogenaamde Emerging Markets opgenomen. Een tweede kenmerk is dat alle geselecteerde aandelen een lagere volatiliteit (beweeglijkheid) hebben. De bedrijven zijn minder risicovol en de aandelenkoersen hebben daardoor een stabieler rendementsverloop.

Voorbeelden van traditionele minimum volatility-aandelen zijn Microsoft, McDonalds en Shell.

Waarom beleggen in minimum volatility?

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat minimum volatility-aandelen historisch gezien een hoger rendement hebben behaald dan gemiddeld, gecombineerd met een lager risico. Ook hebben minimum volatility-aandelen een stabieler koersverloop, waardoor de schommelingen in de koersen van uw beleggingsportefueille worden beperkt.

Hoe is de ETF samengesteld?

Uit de 800 meest verhandelde aandelen uit Emerging Markets, zijn in de ETF de 260 bedrijven opgenomen die samen een minder beweeglijke groep van aandelen vormen. Deze 260 aandelen krijgen vervolgens een weging op basis van marktkapitalisatie; dit betekent dat de aandelen van bedrijven met de grootste omvang, de grootste weging krijgen.


Deel via social media:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.