Vanguard Global Value Factor UCITS ETF

Waarin belegt deze ETF?

De ETF belegt op dit moment in 1.270 aandelen wereldwijd die zijn geselecteerd uit de brede FTSE Developed All Cap Index.

Wat is de strategie van deze ETF?

​De ETF probeert een hoger rendement te behalen dan de markt door middel van Value-beleggen. Op basis van een vaste set regels en een kwantitatief model belegt het fonds in een groep Value-aandelen die worden geselecteerd uit de FTSE Developed All Cap Index. De ETF heeft de flexibiliteit om de samenstelling dagelijks te wijzigen om zo de beste exposure te creëren naar Value-beleggingen.

Wat is Value-beleggen precies?

Bij Value ligt de nadruk op het verlagen van de waardering. De ETF stelt daarom een portefeuille samen met aandelen die ondergewaardeerd zijn ten opzichte van de intrinsieke waarde. Deze aandelen worden gekenmerkt door een lage price/earnings ratio en lage price/book ratio. Value-aandelen zijn aandelen van bedrijven met bijvoorbeeld tijdelijk lagere groeivooruitzichten die sommige beleggers liever mijden. Op lange termijn wordt deze onderwaardering in de regel weer goed gemaakt waardoor het rendement van Value-aandelen hoger is. ’s Werelds bekendste belegger Warren Buffet maakt al jaren gebruik van deze stijl.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.