Vanguard Euro Government Bond Index Fund

Het Vanguard Euro Government Bond Index Fund belegt in een mandje van Europese kredietwaardige staatsobligaties met een minimale uitstaande omvang van 300 miljoen euro. Het risico van Europese staatsobligaties is benedengemiddeld. Staatsobligaties vormen daardoor het stabiele gedeelte binnen een beleggingsportefeuille en kunnen bescherming bieden bij dalende aandelenbeurzen.

Meer uitgelichte fondsen lezen?

Lees meer over de fondsen waarin wij beleggen bij Axento.

Belangrijkste kenmerken

Het fonds belegt in 735 obligaties van veertien verschillende Europese landen. De top-3 landen zijn Frankrijk, Duitsland en Italië. Alle obligaties hebben een investment grade rating. Dat wil zeggen een minimale kredietwaardigheidsscore van BBB. De gemiddelde looptijd is momenteel 8,80 jaar met een rentegevoeligheid (modified duration) van 7,20. De gemiddelde couponrente bedraagt 2,60% en het verwachte rendement tot het einde van de looptijd is 0,50%.

Waarom belegt Axento in dit fonds?

Het fonds heeft een aantal belangrijke voordelen. Door de grote omvang van circa 4,3 miljard is de verhandelbaarheid goed. Daarnaast horen de jaarlijkse kosten van het fonds met 0,20% bij de laagste in de markt. Tot slot is de tracking performance van het fonds goed. Het fonds weet zijn onderliggende index goed te volgen, waardoor weinig tot geen rendement verloren gaat.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.