UBS MSCI EMU Socially Responsible UCITS ETF

De UBS MSCI EMU Socially Responsible UCTIS ETF (hierna 'de ETF'), volgt een index van aandelen uit de Eurozone die zijn geselecteerd op basis van een strikt duurzaamheidsbeleid. De index bestaat uit 64 large-cap aandelen uit 10 verschillende landen. De index hanteert een maximale weging van 5% per aandeel. Tot slot bedragen de jaarlijkse lopende kosten 0,28% en deze worden automatisch in de koers verwerkt.

Meer uitgelichte fondsen uitgelegd?

Lees meer over de fondsen waarin wij beleggen bij Axento.

Selectie op duurzaamheid

De ETF volgt een index die is samengesteld op basis van drie overkoepelende thema's: Milieu, Maatschappij en Bestuur. De selectie van bedrijven (aandelen) vindt plaats in drie stappen:

  1. Bedrijven die slecht scoren op het gebied van bijvoorbeeld wapens, alcohol, gokken, nucleaire energie, tabak, pornografie of genetische modificatie worden uitgesloten;
  2. Per sector (in totaal 11 sectoren) wordt vervolgens beoordeeld welke bedrijven het hoogst scoren op bijna 40 onderliggende duurzame thema's en welke het laagst. Alleen bedrijven die hoog scoren ten opzichte van hun sectorgenoten (de bovenste 25%) worden opgenomen in de index;
  3. Tot slot worden bedrijven uitgesloten die betrokken zijn geraakt bij controversiële praktijken. Hiervoor worden bedrijven onder andere getoetst aan de 10 principes van de United Nations Global Compact.

Waarom belegt Axento in deze ETF?

Door te beleggen in deze ETF overwegen we aandelen uit de Eurozone in vergelijking met het marktgemiddelde. Dit verlaagt het valutarisico en vermindert tegelijkertijd de relatief hoge weging van aandelen uit de Verenigde Staten (ruim 50% van het aandelenstuk). Daarnaast blinkt deze ETF uit op het gebied van duurzaamheid omdat grondige duurzaamheidscriteria worden toegepast. Bovendien heeft het verleden aangetoond dat het selecteren van aandelen op duurzaamheid loont; over de afgelopen drie jaar is het rendement van deze ETF aanzienlijk hoger dan dat van een vergelijkbare, niet-duurzame variant. Uiteraard bieden rendementen uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.