Robeco QI Global Developed Sustainable Enhanced Index Fund

Het Robeco QI Global Developed Sustainable Enhanced Index Fund is een slim en duurzaam alternatief voor een wereldwijd gespreide indextracker. Het fonds gebruikt een zogenaamde ‘Enhanced index strategie’ om een hoger rendement dan de benchmark te behalen. Verder hanteert het fonds een duurzame filter bij de selectie van aandelen.

Meer uitgelichte fondsen lezen?

Lees meer over de fondsen waarin wij beleggen bij Axento.

Samenstelling van het fonds

Het fonds belegt in circa 750 verschillende aandelen uit ontwikkelde landen. Aandelen worden geselecteerd met behulp van een factorscore. Robeco gebruikt hiervoor de factoren Value, Quality en Momentum. Op landen- en sectorniveau mag het fonds maximaal 0,50% afwijken ten opzichte van zijn benchmark. Op individueel aandelenniveau geldt een maximale afwijking van 0,30%. 

 

Het fonds hanteert een duurzaam selectiebeleid. Zo sluit het o.a. bedrijven uit die actief zijn in de wapenindustrie, tabaksindustrie of in verband worden gebracht met kinderarbeid. In totaal streeft het fonds naar een 30% betere score op duurzaamheid in het algemeen en een 20% betere environmental footprint. Deze footprint betreft een combinatie van CO2 uitstoot, waterverbruik, energieverbruik en afvalproductie.

Waarom belegt Axento in dit fonds?

Bij Axento ligt de focus op duurzaamheid en vermogensbehoud. Dit fonds combineert deze twee aspecten bij het samenstellen van de portefeuille. Van de Enhanced strategie verwachten wij een verbetering van de rendement/risicoverhouding in de portefeuilles. Daarbij is het fonds een stuk duurzamer dan de reguliere wereldwijde aandelenbenchmark.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.