iShares EUR Government Bond Climate UCITS ETF

De iShares EUR Government Bond Climate UCITS ETF belegt in kredietwaardige staatsobligaties van landen uit de Eurozone met een focus op klimaataspecten. Deze ETF is onderdeel van de beleggingscategorie 'obligaties'. 

Staatsobligaties uit de Eurozone zijn een relatief veilige belegging. De functie van deze ETF in uw beleggingsportefeuille is het zorgen voor stabiliteit en demping bij onrust op de beurs.

Meer uitgelichte fondsen lezen?

Lees meer over de fondsen waarin wij beleggen bij Axento.

Klimaataspecten

De weging van de verschillende Europese landen in de ETF is mede samengesteld op basis van klimaataspecten. Landen met een hogere blootstelling aan klimaatrisico's krijgen een lagere weging dan landen met een lagere blootstelling.

De blootstelling aan klimaatrisico's wordt gemeten op basis van drie factoren: fysieke risico's, transitierisico's en de weerbaarheid tegen klimaatverandering. In de afbeelding hieronder staat de verdeling per land.

Lage kosten

De ETF heeft relatief lage kosten. De doorlopende jaarlijkse kosten bedragen slechts 0,09%.

Landenverdeling

Klik op onderstaande afbeelding om de verdeling over landen binnen de ETF te bekijken.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.