iShares Edge MSCI World Quality Factor ETF

Vandaag starten we met een nieuwe serie nieuwsberichten waarin we een fonds uit de beleggingsportefeuille bespreken. We beleggen uitsluitend in indexfondsen en ETF’s. Dit zijn passieve instrumenten die een bepaalde beursindex volgen. In dit eerste bericht bespreken we de iShares Edge MSCI World Quality Factor ETF.

Welke index volgt deze ETF?

De ETF belegt in de 300 aandelen die in de MSCI Quality Index zijn opgenomen en probeert daarmee hetzelfde rendement te behalen als deze index. De 300 aandelen in deze index zijn aandelen van zogenaamde kwaliteitsbedrijven. Dit zijn bedrijven met een duurzaam business model en een betrouwbaar concurrentievoordeel.

Gemeenschappelijke financiële kenmerken van deze bedrijven:

  • Hoog rendement op eigen vermogen
  • Stabiele jaarlijkse winstgroei
  • Lage schuldenratio

Bedrijven met deze kenmerken hebben over het algemeen een lager risico of een beter rendement. Voorbeelden van kwaliteitsbedrijven zijn Microsoft, Unilever, McDonalds, Airbus en Nike.

Waarom beleggen in kwaliteitsbedrijven?

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat aandelen van kwaliteitsbedrijven historisch gezien een hoger rendement hebben behaald dan gemiddeld, gecombineerd met een lager risico. Verder hebben kwaliteitsaandelen een lage correlatie met de brede markt en andere aandelenfactoren. Hierdoor kan de rendement/risico verhouding van de beleggingsportefeuille worden verhoogd.

Hoe is de ETF samengesteld?

Uit de 1.800 meest verhandelde aandelen wereldwijd, zijn in de ETF de 300 bedrijven opgenomen die heb beste scoren op de eerder genoemde financiële kenmerken. Deze 300 aandelen krijgen vervolgens een weging op basis van marktkapitalisatie; dit betekent dat de aandelen van bedrijven met de grootste omvang, de grootste weging krijgen. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.