Invesco ESG Global Equity Multi-Factor UCITS ETF

Axento belegt voor u in de Invesco ESG Global Equity Multi-Factor UCITS ETF. Deze ETF belegt in circa 220 relatief duurzame aandelen uit ontwikkelde landen wereldwijd, waarbij gebruik gemaakt wordt van de strategie 'factorbeleggen'.

Meer uitgelichte fondsen lezen?

Lees meer over de fondsen waarin wij beleggen bij Axento.

Wat is factorbeleggen?

Bij factorbeleggen wordt een beleggingsportefeuille samengesteld op basis van specifieke kenmerken. Normaal gesproken worden beleggingsportefeuilles samengesteld op basis van marktkapitalisatie (grootste bedrijven krijgen de grootste weging). Bij factorbeleggen gebruikt men andere kenmerken, zoals: Waarde, Momentum, Omvang, Kwaliteit en Volatiliteit.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat factorbeleggen op lange termijn een betere rendement/risico verhouding opleverd ten opzichte van het marktgemiddelde.

Welke factoren gebruikt deze ETF?

De ETF volgt een index die gebruik maakt van de factoren Kwaliteit, Momentum en Waarde. De factoren betekenen het volgende:

Kwaliteit: Aandelen van bedrijven met bijvoorbeeld een stabiele winstgevendheid, lage schuldenratio en solide balans.

Momentum: Aandelen van bedrijven met een gezonde winstgevendheid waarvan de koers in de afgelopen 6 en 12 maanden is gestegen.

Waarde: Aandelen met een aantrekkelijke koers/winst verhouding en een hoge winst per aandeel ratio.

Klik op onderstaande afbeeldingen om de verdeling over landen en sectoren te bekijken.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.