Delta Lloyd Equity Sustainable Global Fund

Het Delta Lloyd Equity Sustainable Global Fund is een duurzaam aandelenfonds met een wereldwijde spreiding. Het doel is om een gelijkwaardig, duurzaam rendement te behalen als dat van de MSCI World Index. Deze index is een bekende graadmeter voor wereldwijde aandelenportefeuilles.

Meer uitgelichte fondsen lezen?

Lees meer over de fondsen waarin wij beleggen bij Axento.

Beleggingsuniversum

Het beleggingsuniversum bestaat in de basis uit de 1.650 aandelen die in de MSCI World Index zijn opgenomen. Het fonds sluit vervolgens zo'n 50 aandelen uit van bedrijven die de duurzaamheidsprincipes van de United Nations Global Compact schenden. Uit de 1.600 resterende aandelen worden daarna per sector de aandelen geselecteerd die beter scoren (best-in-class) op duurzame thema's als governance, werkomstandigheden en CO2-uitstoot. Dit resulteert in een duurzame portefeuille van ongeveer 1.000 verschillende aandelen. 

Risicobeheersing

Door de gestelde duurzaamheidscriteria kan het resultaat van het fonds hoger of lager uitvallen dan de benchmark. Om deze bewegingen te beheersen, wordt een maxilame afwijking (trakcing error) gehanteerd bij de samenstelling van de portefeuille. In de optimalisatietechniek welke het fonds ieder kwartaal uitvoert, worden daarom restricties gehanteerd op individueel bedrijfsniveau, regioniveau en sectorniveau. 

Naamswijziging

Aangezien Delta Lloyd - de aanbieder van dit fonds - recent is overgenomen door Nationale Nederlanden verwachten wij dat de naam van dit fonds op korte termijn zal wijzigen. Dit kunt u te zijner tijd terugzien in uw portefeuille-overzicht binnen de inlogomgeving. Het gevoerde beleid blijft onveranderd.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.