Een koersexplosie op de aandelenmarkt

Een koersexplosie op de aandelenmarkt

Eens in de zoveel tijd komt het voor. De koers van een aandeel schiet plotseling sterk omhoog. Dit noemen we een koersexplosie. In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Alles weten over de beurs

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Wat is een koersexplosie?

Een koersexplosie is een enorme stijging van een koers op korte termijn. Deze stijgingen kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden binnen één dag

Vaak vindt een koersexplosie plaats bij een ondergewaardeerd aandeel. Beleggers zien dan plotseling meer waarde in het aandeel en de vraag ernaar groeit sterk. Daardoor kan de koers heel snel stijgen. 

Een koersexplosie kan bijvoorbeeld ontstaan doordat het bedrijf winstverwachtingen of goed nieuws naar buiten brengt. Ook door externe factoren kan de vraag naar een aandeel stijgen. 

Het is niet gegeven dat een aandeel na een koersexplosie veel waard blijft. Vaak worden de koersen naar verloop van tijd weer gecorrigeerd. De koers beweegt dan weer naar de werkelijke waarde van een aandeel. 

Voorbeelden van koersexplosies

Een goed voorbeeld van een recente koersexplosie is het aandeel Zoom. Dit is een bedrijf dat voorziet in online videogesprekken. Aan het begin van het vierde kwartaal van 2020 steeg dit aandeel met 40,7% op een dag. 

Een ander voorbeeld is het bedrijf Tesla. Dit is het bedrijf van Elon Musk. Zij ontwikkelen elektrische auto’s. In 2020 is de waarde van een aandeel Tesla verdriedubbeld. Er hebben waarschijnlijk meerdere koersexplosies plaatsgevonden. 

Kun je inspelen op een koersexplosie?

Je kunt eigenlijk niet voorspellen wanneer en bij welk aandeel een koersexplosie zal plaatsvinden. Je kunt proberen om ondergewaardeerde aandelen op te sporen, maar dit betekent niet dat er bij deze aandelen ook automatisch een koersexplosie volgt. Het is dan ook niet mogelijk deze momenten te voorspellen. 

Let op: Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Daarnaast vinden wij dat je je bij beleggen op de lange termijn moet richten. Het is geen gegeven dat bij ieder ondergewaardeerd aandeel een koersexplosie zal plaatsvinden.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.