Wat is de Federal Reserve?

Wat is de Federal Reserve?

Net als de ECB komt ook de FED steeds vaker in het nieuws. Waar staan de letters FED voor en waar zijn zij verantwoordelijk voor?

Waar staat FED voor?

De FED is zoals eerder genoemd een particuliere organisatie met werknemers. De afkorting FED staat voor Federal Reserve. De FED heeft vijf functies om de economie van de Verenigde Staten te bevorderen:

  • Voert het monetaire beleid om maximale werkgelegenheid, stabiele prijzen en gematigde langetermijnrentetarieven in de Verenigde Staten te bevorderen.
  • Bevordert de stabiliteit van het financiële systeem en probeert systeemrisico’s te minimaliseren door monitoring en betrokkenheid in de Verenigde Staten en het buitenland.
  • Bevordert de veiligheid van individuele financiële instellingen en hun impact op het financiële stelsel.
  • Bevordert betalings- en afwikkelingssystemen voor veiligheid en de efficiëntie van de bankensector.
  • Consumentenbescherming en gemeenschapsontwikkeling door consumentgericht toezicht en analyse en het beheren van consumentenwetten en regelgeving.

Hoe ziet de structuur van de FED eruit?

Vanaf februari 2018 is Jerome Powell de voorzitter van de FED en is benoemd voor een termijn van vier jaar. Jerome Powell is benoemd door President Trump. Hierbij volgde hij Janet Yellen op die sinds 2014 benoemd was tot voorzitter. Powell was sinds 2012 onderdeel van het bestuur van de FED.

De FED telt een dagelijks bestuur van 7 mensen, de Federal Reserve Board. Daarbij is er de FOMC, de Federal Open Market Committee die net als de FED gevormd wordt door een bestuur. Het bestuur bestaat hierbij uit vijf afgevaardigden namens twaalf centrale banken.

https://www.federalreserve.gov/aboutthefed/structure-federal-reserve-system.htm

Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.