Federal Reserve logo

Wat is de Federal Reserve?

Net als de ECB komt ook de FED steeds vaker in het nieuws. Waar staan de letters FED voor en waar zijn zij verantwoordelijk voor?

Meer algemene tips blogs lezen?

Klik hier voor meer algemene tips blogs.

Waar staat FED voor?

De FED is zoals eerder genoemd een particuliere organisatie met werknemers. De afkorting FED staat voor Federal Reserve. De FED heeft vijf functies om de economie van de Verenigde Staten te bevorderen:

  • Voert het monetaire beleid om maximale werkgelegenheid, stabiele prijzen en gematigde langetermijnrentetarieven in de Verenigde Staten te bevorderen.
  • Bevordert de stabiliteit van het financiële systeem en probeert systeemrisico’s te minimaliseren door monitoring en betrokkenheid in de Verenigde Staten en het buitenland.
  • Bevordert de veiligheid van individuele financiële instellingen en hun impact op het financiële stelsel.
  • Bevordert betalings- en afwikkelingssystemen voor veiligheid en de efficiëntie van de bankensector.
  • Consumentenbescherming en gemeenschapsontwikkeling door consumentgericht toezicht en analyse en het beheren van consumentenwetten en regelgeving.

Hoe ziet de structuur van de FED eruit?

Vanaf februari 2018 is Jerome Powell de voorzitter van de FED en is benoemd voor een termijn van vier jaar. Jerome Powell is benoemd door President Trump. Hierbij volgde hij Janet Yellen op die sinds 2014 benoemd was tot voorzitter. Powell was sinds 2012 onderdeel van het bestuur van de FED.

De FED telt een dagelijks bestuur van 7 mensen, de Federal Reserve Board. Daarbij is er de FOMC, de Federal Open Market Committee die net als de FED gevormd wordt door een bestuur. Het bestuur bestaat hierbij uit vijf afgevaardigden namens twaalf centrale banken.

https://www.federalreserve.gov/aboutthefed/structure-federal-reserve-system.htm

Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.