De kerstrally: een cadeautje van de beurs

Kadootjes

December is weer aangebroken. Sinterklaas is net het land uit en de kerstbomen worden opgetuigd. Voor beleggers is december ook een spannende maand. Want krijgen we dit jaar ook weer een kerstrally?

De kerstrally betekent dat de beurskoersen richting de kerstdagen en nieuwjaarsdag sterker stijgen dan gemiddeld. Historisch gezien is december sowieso een goede maand, maar rond de kerst lijken de beurzen er nog een schepje bovenop te doen.

Meer actuele tips blogs lezen?

Klik hier voor meer actuele tips blogs.

Er is recent onderzoek gedaan naar het bestaan van de kerstrally. Wat blijkt: In de afgelopen 30 jaar zijn de beurzen rond de kerst in 75 procent van de gevallen gestegen. Met een rendement van ongeveer 2% is de kerstrally in Groot-Brittanië het sterkst.

Natuurlijk kunnen we met dit onderzoek niet voorspellen of de beurzen tegen het einde van dit jaar ook weer gaan stijgen. Rendementen uit het verleden bieden namen geen garantie voor de toekomst. Laten we hopen op een mooie jaarafsluiting op de beurzen en een goede start van 2017.

Wilt u starten met beleggen? Bij Axento vermogensbeheer kunt u uw geld laten beleggen vanaf € 7.500,-. Axento heeft een vergunning van de AFM en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). De mensen achter Axento beheren ruim 160 miljoen euro.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.