Skip to main content
Open een rekening

Woensdag 28 augustus 2024 hebben wij een wijziging doorgevoerd in je beleggingsportefeuille. Het Cardano ESG Transition Enhanced Index Equity Global Fonds is vervangen door de iShares MSCI World ESG Enhanced UCITS ETF. Daarnaast hebben we de wegingen van een aantal andere ETF's in je portefeuille aangepast. 

Efficiënter en betrouwbaarder proces 

Je portefeuille bestaat nu volledig uit ETF's. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere verwerking van transacties, zoals bij stortingen en opnames. Dit vermindert het risico op vertragingen, waardoor je geld sneller wordt belegd of beschikbaar is. 

Verbeterde portefeuillesamenstelling

De nieuwe ETF sluit beter aan bij de rest van je portefeuille doordat deze dezelfde soort index volgt en op dezelfde manier is samengesteld als de andere beleggingen. Dit zorgt voor een meer consistente en gebalanceerde beleggingsstrategie. Daarnaast maken de betere ESG-scores van de nieuwe ETF je portefeuille minder gevoelig voor duurzaamheidsrisico's. Tot slot hebben we de weging van een aantal andere ETF's aangepast om de balans in je portefeuille te verbeteren. De fondskosten van je beleggingen zijn vrijwel gelijk gebleven. 

Over de nieuwe ETF 

De iShares MSCI World ESG Enhanced UCITS ETF belegt in circa 1.250 aandelen uit ontwikkelde landen wereldwijd. Daarbij wordt de nadruk gelegd op bedrijven met goede scores op het gebied van milieu, maatschappij, en goed bestuur (ESG). Deze focus, in combinatie met de brede spreiding en lage kosten is de reden waarom we deze ETF in je portefeuille hebben opgenomen. Meer over deze nieuwe ETF lees je in het document Informatie beleggingstitels Axento

Heb je vragen over deze wijziging of over je portefeuille in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen.