Sterk begin van het tweede kwartaal 2018

Sterk begin van het tweede kwartaal 2018

Na de beweeglijke maanden februari en maart veerde het rendement in de maand april weer op. Hoewel de obligaties in de portefeuilles een kleine plus noteerden (+0,10%), stegen de koersen van aandelen met bijna 3%.

Waar de aandacht in het eerste kwartaal was gevestigd op een mogelijke handelsoorlog, verschoof in april de aandacht naar de gunstige economische omstandigheden en positieve bedrijfscijfers.

Kwartaalcijfers boven verwachting

Meer dan de helft van de grootste en invloedrijkste bedrijven heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2018 gepubliceerd. Bijna driekwart van de bedrijven rapporteerde beter dan de verwachting van analisten en beurscommentatoren.

Dit is in positieve zin opvallend, aangezien de verwachtingen op voorhand hoog gespannen waren. Bedrijfswinsten zijn onderliggend de basis voor de koersvorming van aandelen.

Vooruitzichten positief

We verwachten dat het gunstige economische sentiment de positieve ontwikkeling van bedrijfswinsten blijft ondersteunen. Het IMF verwacht in haar ‘World Economic Outlook' dat de economische groei van de afgelopen tijd nog jaren kan doorzetten onder andere vanwege de Amerikaanse belastinghervorming en het ruime Europees monetaire beleid.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.