Marktupdate augustus 2023

Marktupdate augustus 2023

Na een positieve eerste helft van 2023 is ook juli positief afgesloten op de beurs. In deze marktupdate blikken we terug op de marktontwikkelingen van deze periode en geven we de verwachtingen voor de komende maanden.

Positieve ontwikkelingen in 2023

Na de tegenvallende beleggingsresultaten van 2022 zijn aandelenkoersen in 2023 bezig met een stevig herstel. De Amerikaanse economie groeide in het tweede kwartaal met 2,4% op jaarbasis. Dat is sneller dan verwacht. Inmiddels is ook meer dan driekwart van de Amerikaanse kwartaalcijfers gepubliceerd. Uit deze cijfers wist 79% de analistenverwachtingen te verslaan.

Inflatie

De Amerikaanse inflatie daalde in juni naar 3% op jaarbasis. De Amerikaanse centrale bank streeft naar een gemiddelde inflatie van 2% per jaar. Zij verwacht dat de inflatie de komende periode verder zal dalen, waarbij de sterke arbeidsmarkt grotendeels in tact blijft. Zij verwacht dan ook geen economische recessie op de korte termijn.

Rendement Axento vergeleken met andere vermogensbeheerders
Ieder kwartaal publiceert vergelijkingswebsite Finner de Pro NL Index. De index geeft het gemiddelde nettorendement van verschillende Nederlandse vermogensbeheerders weer. In 2023 behaalt Axento in alle profielen een beter rendement dan het gemiddelde van Nederlandse vermogensbeheerders. De rendementen zijn berekend vanaf 1 januari 2023 tot en met 30 juni 2023.

Vragen?

Heeft u vragen over dit bericht of wilt u meer weten over uw beleggingsportefeuille? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.