Kunnen aandelenkoersen nog verder stijgen?

Kunnen aandelenkoersen nog verder stijgen?

Nu de zomer achter de rug is, is het voor ons een mooie gelegenheid om u op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op de financiële markten.

Een korte terugblik

De afgelopen maanden stegen de koersen van zowel aandelen als obligaties. De stijging van aandelenkoersen werd geholpen door goede bedrijfsresultaten. De winstgevendheid van bedrijven groeide beduidend sterker dan door analisten werd verwacht.

Ook obligatiekoersen stegen de afgelopen periode. Tijdens de eerste helft van dit jaar ging de aandacht van beleggers vooral uit naar stijgende inflatie- en renteverwachtingen. De laatste maanden verschoof deze aandacht weer naar de situatie rondom covid-19. Gevolg is dat de rente de laatste maanden daalde, waardoor obligatiekoersen juist stegen.

Verwachtingen

Verwacht wordt dat de wereldeconomie de komende periode verder zal groeien, evenals de bedrijfswinsten. De laatste maanden steeg de verwachte winstgevendheid van bedrijven sterker dan aandelenkoersen. Hierdoor is de koers/winstverhouding van aandelen verbeterd, wat prettig is met het oog op de komende periode.

We zien signalen dat de snelheid waarmee inflatie stijgt begint af te vlakken en dat de arbeidsmarkt herstelt van de coronapandemie. Deze verbeterende economische omstandigheden worden bovendien ondersteund door het ruime monetaire beleid van centrale banken.

Het coronavirus is een risico dat het economisch herstel kan vertragen. De kwetsbaarheid voor covid-19 zal naar verwachting blijven dalen zolang de vaccinatiegraad blijft stijgen. In de tussentijd doen centrale banken alles wat ze kunnen om het economisch herstel te waarborgen. Wij zien in deze omstandigheden prima vooruitzichten voor beurskoersen om ook de komende periode verder te stijgen.

Geïnteresseerd?

Benieuwd naar de mogelijkheden van beleggen bij Axento? Bij Axento kun je je geld laten beleggen vanaf €7.500,-. Het maakt niet uit of je nu veel of weinig kennis van beleggen hebt. Wij nemen het dagelijks beheer van je geld uit handen zodat je er geen omkijken naar hebt. Bovendien beleggen we duurzaam en nemen geen onnodige risico’s met jouw geld. ,Vraag hieronder vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.