Beursupdate november 2020

Beursupdate november 2020

De afgelopen weken kleuren de aandelenbeurzen groen. In deze update bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen op de financiële markten van de afgelopen weken.

Verkiezingswinst Joe Biden

Vooruitlopend op de verkiezingen waren aandelenkoersen al gestegen, maar na de winst van Joe Biden ontstond er een soort opluchtingsrally. Beleggers zien de 77-jarige Democraat als een welkome opvolger van Donald Trump.

Vooral de relatie tussen de VS en China is belangrijk voor beleggers. Onder Trump ging het tussen China en de VS vaak hard tegen hard, met een handelsoorlog tot gevolg. Dit zorgde voor flink wat onrust op de financiële markten. Van Biden verwachten beleggers een voorspelbaarder en diplomatieker beleid.

Ontwikkeling van een vaccin

Nadat Pfizer op 9 november bekendmaakte een goedwerkend vaccin te hebben ontwikkeld, schoten beurskoersen omhoog. Mogelijk komt dit vaccin eind dit jaar al op de markt. Hoe snel de wereld dan weer terug kan naar het ‘oude normaal’, is afwachten. Zo gaf het RIVM te kennen dat het wel een jaar kan duren om heel Nederland te vaccineren.

Vooral de koersen van aandelen uit sectoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis zijn na het nieuws over een vaccin gestegen. Denk bijvoorbeeld aan de sectoren toerisme, energie en financieel. De koersen van deze bedrijven staan nog steeds (ver) onder het niveau van voor de coronacrisis. Van deze aandelen valt dus nog een inhaalslag te verwachten.

Rendementen bij Axento

Gemeten vanaf 1 januari 2020 t/m 16 november 2020 is het rendement bij Axento positief in alle beleggingsprofielen. De sterke koersdaling als gevolg van de coronacrisis in maart is volledig goedgemaakt. Voor wie pas in de loop van dit jaar is gestart met beleggen kan het rendement afwijken, afhankelijk van het instapmoment. ,

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.