Beleggers optimistischer over de beurs

Beleggers optimistischer over de beurs

Het vertrouwen van Nederlandse beleggers is voor het eerst in zeven maanden gestegen. Dat blijkt uit de ING BeleggersBarometer. Positieve rendementen op de beurs en een verbetering van de economische situatie in ons land zijn de voornaamste oorzaken van de stijging.

Beurzen in de lift

In de eerste twee maanden zijn de wereldwijde aandelenbeurzen flink gestegen. Dat zien beleggers ook terug in hun beleggingsportefeuilles. Waar de beurzen in 2018 sinds lange tijd waren gedaald, zien beleggers de situatie nu - na de flinke koersstijgingen in 2019 - rooskleuriger in. Meer dan de helft van de ondervraagden verwacht bovendien dat beurzen nog verder gaan stijgen.

Positieve ontwikkelingen in handelsconflict reden voor beursstijging

De VS en China hebben een overeenkomst geschetst om het handelsconflict te beëindigen. Dat hebben bronnen van dicht bij de onderhandelingstafel bevestigd. Dit zou wel eens de meest veelbelovende vooruitgang kunnen zijn richting een oplossing. De oplossing van het handelsconflict zou een positieve impuls zijn voor de wereldwijde economie en financiële markten.

Groeicijfers VS stemmen beleggers gerust

De economische groei in de VS kwam in het vierde kwartaal van 2018 uit op 2,6%. Hoewel dit een daling betekende ten opzichte van het vorige kwartaal werd dit positief ontvangen. Beleggers en beursanalisten verwachtten een daling tot 2,3%.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.