ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Wereld

ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Wereld belegt in circa 1600 aandelen van wereldwijd gespreide beursgenoteerde ondernemingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Er wordt uitsluitend belegd in aandelen die voldoen aan ESG-criteria zoals die door ACTIAM zijn geformuleerd.

Meer uitgelichte fondsen lezen?

Lees meer over de fondsen waarin wij beleggen bij Axento.

Duurzame beleid

Alle ondernemingen worden beoordeeld op onderstaande grondbeginselen. Een schending van onderstaande beginselen kan leiden tot uitsluiting van het fonds.

  • Rechten van de mens
  • Fundamentele arbeidsrechten
  • Corruptie
  • Milieu
  • Wapens
  • Klant- en productintegriteit

Waarom belegt Axento in dit fonds?

Axento belegt in het ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Wereld vanwege de hoge mate van spreiding en de lage kosten. Met een jaarlijks kostenpercentage van 0,15% is dit fonds een van de goedkoopste duurzame aandelenfondsen. Daarnaast worden de risico's door dit fonds goed beheerst. Zo wordt de tracking error (rendementsafwijking) met de benchmark zoveel als mogelijk beperkt en het uitlenen van stukken (securities lending) is niet toegestaan.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.