Niet sparen, maar beleggen voor uw kind

Niet sparen, maar beleggen voor uw kind

Vanwege de lage rente wordt sparen steeds minder interessant. Met de kinderrekening bij Axento kunt u profiteren van een hoger rendement. U bouwt eenvoudig een mooi bedrag op voor later als uw zoon of dochter wil gaan studeren, reizen of een huis kopen.

Hoe werkt dat, een kinderrekening?

De kinderrekening staat op naam van uw kind. U beheert deze rekening totdat uw kind 18 jaar wordt. U kunt eenmalig een bedrag storten maar ook periodiek inleggen. Elke storting die u op de rekening doet, is een schenking aan uw kind. Voordeel daarvan is dat het kind later over het geld geen schenk- of erfbelasting meer hoeft te betalen. Als ouder mag u elk jaar belastingvrij € 6.035,- (2023) aan uw kind schenken.

Waarom beleggen in plaats van sparen

Op lange termijn mag u bij beleggen een hoger rendement verwachten. In het meest defensieve risicoprofiel is het bruto verwacht rendement 3,20% en in het meest offensieve risicoprofiel is dat 6,80%. Ter vergelijking: de rente die u krijgt bij de Nederlandse grootbanken op een spaarrekening ligt zo rond de 0,50%. Lees hier meer over sparen of beleggen?

Geld opzij zetten voor de toekomst van een kind, doen de meeste ouders voor een periode van 18 jaar. Dit betekent dat de beleggingshorizon relatief lang is. Het voordeel van een lange horizon, is dat u het beleggingsrisico aanzienlijk kunt verkleinen. De kans dat tegenvallers worden goedgemaakt, is immers veel groter.

Alle voordelen op een rijtje

•    Meer rendement dan op een spaarrekening
•    U hoeft zelf geen klant te zijn bij Axento
•    Tussentijds geld opnemen is geen probleem
•    Lage kosten en goed gespreide beleggingen
•    Online volgt u alles op de voet

Wilt u een kinderrekening openen bij Axento?

Wilt u een kinderrekening openen? Neem dan contact met ons op via 0299-796061 of stuur een e-mail naar info@axento.nl.

Belangrijk om te weten!

Elke belegging in financiële instrumenten brengt risico's met zich mee. de waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. 

Meer dan 4.000 beleggers
gingen u voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat uw geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.