Geld storten, opnemen of uw risicoprofiel wijzigen: zo werkt het

Geld storten, opnemen of uw risicoprofiel wijzigen: zo werkt het

Bij Axento worden uw beleggingsopdrachten (storting, profielwijziging, opname of beëindiging) kosteloos uitgevoerd op handelsdagen. Handelsdagen zijn meestal op dinsdag. Kijk op www.axento.nl/handelsdagen voor een actueel overzicht van de handelsdagen.

Hieronder leggen we uit op welke handelsdag uw beleggingsopdracht (storting, profielwijziging, opname of beëindiging) wordt uitgevoerd.

Aankopen van beleggingen

Bedragen die op uw Axento beleggingsrekening bij BinckBank zijn bijgeschreven, worden op handelsdagen automatisch belegd. Bedragen die u overboekt naar uw beleggingsrekening worden niet direct (realtime) bijgeschreven. Gemiddeld duurt het één werkdag voordat het bedrag daadwerkelijk is bijgeschreven.

Om er zeker van te zijn dat uw storting belegd wordt adviseren wij u het geld twee werkdagen voor de handelsdag over te maken. Axento heeft geen invloed op het moment van bijschrijven. Overboekingen dienen altijd afkomstig zijn vanaf de vaste, opgegeven tegenrekening.

Verkopen van beleggingen

In het geval u (een deel van) uw beleggingen wilt verkopen kunt u hiervoor een opdracht doorgeven aan Axento. U kunt een opname of opzegging per e-mail aan ons doorgeven via info@axento.nl vanaf het e-mailadres dat bij ons bekend is. Opdrachten voor het (deels) verkopen van uw beleggingen die uiterlijk op de werkdag voor de handelsdag om 15:00 uur door Axento zijn ontvangen en bevestigd, worden op de eerstvolgende handelsdag verwerkt.

Wijzigen van beleggingen

Met behulp van de risicoprofiel vragenlijst kunt u een profielwijziging doorgeven. Na het wijzigen van het risicoprofiel wordt ook uw beleggingsportefeuille aangepast. Profielwijzigingen die uiterlijk op de werkdag voor de handelsdag om 15:00 uur door Axento zijn ontvangen en akkoord zijn bevonden worden op de eerstvolgende handelsdag verwerkt. Wilt u uw risicoprofiel wijzigen? Stuur dan een e-mail naar info@axento.nl of bel ons op 0299-796061. Wij sturen u dan een e-mail met daarin de vragenlijst om uw risicoprofiel te bepalen.

Koersbepaling en ontvangen gelden na verkoop

Op de handelsdag stuurt BinckBank de aan- of verkooporders naar de beurs. Bij aan- of verkooporders in ETF’s vindt de koersbepaling direct plaats. Bij aan- of verkooporders in beleggingsfondsen vindt de koersbepaling één of twee werkdagen later plaats. De koersen waartegen de beleggingsfondsen worden aangekocht of verkocht, kunnen hierdoor afwijken van de koersen waarop de orders op de handelsdag naar de beurs zijn verstuurd.

Bij een opname storten wij de verkoopopbrengst circa drie werkdagen na de handelsdag terug naar uw tegenrekening. Vanaf dit moment kan het nog een extra werkdag duren voordat het bedrag ook daadwerkelijk op uw tegenrekening is bijgeschreven.

Herbalancering

Op elke eerste handelsdag van de maand worden uw beleggingen geherbalanceerd. Dit betekent dat de weging van aandelen en obligaties in lijn wordt gebracht met de standaard weging van uw risicoprofiel.

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.