Axento vermogensbeheer gaat 100% duurzaam beleggen

Axento vermogensbeheer gaat 100% duurzaam beleggen

Wilt u graag duurzaam en verantwoord beleggen? Vanaf heden kunt u bij Axento 100% duurzaam beleggen. We combineren een solide beleggingsstrategie mét maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid.

Hoe werkt dat, duurzaam beleggen?

Axento belegt uitsluitend in beleggingsfondsen die niet-duurzame bedrijven actief uitsluiten. Daarmee stimuleren wij bedrijven, overheden en projecten die mens, milieu en maatschappij respecteren. Bovendien zijn bedrijven die duurzaam opereren meestal vooruitstrevend en innovatief. Deze focus op de toekomst vormt de basis voor goede rendementen.

Richtlijnen Verenigde Naties

Voor al onze duurzame beleggingen geldt dat deze minimaal moeten voldoen aan de richtlijnen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Deze richtlijnen zijn ondergebracht in de 10 principes van de United Nations Global Compact. Dit zijn uitgangspunten op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anti-corruptie.

Maatschappelijk én financieel resultaat

Duurzame beleggingsfondsen renderen minstens even goed als traditionele fondsen. Dat blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Bij Axento vinden we dat logisch. Bedrijven die rekening houden met zaken als milieu en maatschappij, kennen minder verspilling, werken efficiënt en hebben hun bedrijfsvoering goed op orde.

Meer weten?

Wilt u meer weten over duurzaam beleggen of onze dienstverlening? Vraag dan gratis en vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.