SSGA Euro Sustainable Corporate Bond Index Fund

Het doel van het SSGA Euro Sustainable Corporate Bond Index Fund is om de Markit iBoxx Euro Sustainable Corporate Bond Custom Index te volgen. In de index zijn circa 1.000 Europese kredietwaardige bedrijfsobligaties opgenomen die zijn gescreend op duurzaamheid.

Meer uitgelichte fondsen uitgelegd?

Lees meer over de fondsen waarin wij beleggen bij Axento.

‘Best in class’ benadering

De eerste stap in het screeningsproces is het selecteren van de beste duurzame ondernemingen binnen een bepaalde sector. Dit wordt ook wel de ‘best in class’ benadering genoemd. Deze screening wordt uitgevoerd door de ESG/SRI research afdeling van State Street Global Advisors. Alle bedrijven krijgen een duurzaamheidsscore op het gebied van milieuvriendelijkheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaam bestuur en beleid.

Uitsluitingen door Triodos MeesPierson

Na het selecteren van de beste obligaties per sector, vindt er nog een extra screening plaats door Triodos MeesPierson. Obligaties van bedrijven die betrokken zijn bij niet-duurzame activiteiten zoals de productie van tabaksartikelen en wapens, kinderarbeid of het uitvoeren van dierproeven voor niet-medische toepassingen, worden alsnog uitgesloten.

Waarom belegt Axento in dit fonds?

Het fonds heeft een aantal belangrijke voordelen. Door de grote omvang van circa 920 miljoen euro is de verhandelbaarheid goed. Daarnaast behoren de jaarlijkse kosten van het fonds met 0,26% tot de laagste in de markt. Tot slot is de tracking performance van het fonds goed. Het fonds weet zijn onderliggende index goed te volgen, waardoor weinig tot geen rendement verloren gaat.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.