Actie: Start nu met beleggen en ontvang tot €150 cadeau!

Lees meer
Waarom zou je niet duurzaam beleggen?

Waarom zou je niet duurzaam beleggen?

Veel mensen denken dat duurzaam beleggen iets is voor idealisten en dat je daar zelden geld mee kunt verdienen. Dit is echter niet juist. Uit de inmiddels jarenlange ervaring met duurzaam beleggen, blijkt dat het rendement niet onder doet voor ‘gewoon beleggen'. Onderzoeken hebben aangetoond dat bedrijven die duurzaamheid serieus nemen een gezonder toekomstperspectief hebben en ook langer blijven bestaan dan bedrijven die daar minder of helemaal niet op letten. De duurzame resultaten van een onderneming beïnvloeden de financiële resultaten positief.

Wat is duurzaam beleggen?
Duurzaam beleggen is investeren in bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en daarnaast goede financiële vooruitzichten hebben. Als je duurzaam belegt, investeer je niet in wapenhandel, bedrijven die mensenrechten schenden of het milieu ernstige schade toebrengen. Daarnaast speel je in op belangrijke en kansrijke ontwikkelingen zoals klimaatveranderingen, schaarste aan grondstoffen en groene energie. 

Hoe kun je duurzaam beleggen?
Duurzaam beleggen op de beurs kan op grofweg twee manieren. Ten eerste kun je niet-duurzame bedrijven uitsluiten uit je beleggingsportefeuille. Dit betekent dat je bedrijven uitsluit die niet aan bepaalde duurzaamheidscriteria voldoen. De andere manier is de zogenaamde best-in-class methode. Dit betekent dat je in bepaalde bedrijven belegt die (extra) duurzaam opereren. Denk bijvoorbeeld aan producenten van duurzame energie.

De voordelen van duurzaam beleggen
Duurzaam beleggen levert naast financieel rendement ook maatschappelijke voordelen op. Als beleggers en vermogensbeheerders kunnen we bepaalde duurzame ondernemingen stimuleren, maar ook voorkomen dat bedrijven uw vermogen misbruiken voor milieuonvriendelijke of inhumane praktijken. Hoe populairder duurzaam beleggen wordt, des te meer bedrijven worden gedwongen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Axento belegt duurzaam en bewust
Axento vermogensbeheer belegt uw geld zoveel mogelijk in duurzame indexfondsen en indextrackers waarbij we de afweging maken tussen rendement, risico en kosten. Het uitgangspunt bij het samenstellen van uw beleggingsportefeuille, is dat de beleggingen duurzaam zijn, zonder dat dit ten koste gaat van het beleggingsresultaat. Bij al onze duurzame beleggingen geldt dat deze moeten voldoen aan de richtlijnen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Dit zijn uitgangspunten op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anti-corruptie.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen u voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat uw geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.