Vier redenen om te beleggen in ETF’s

Vier redenen om te beleggen in ETF’s

Beleggen in ETF’s is een van de snelst groeiende beleggingstrends van dit moment. Een ETF is een beursgenoteerd fonds dat een bepaalde index volgt. Denk hierbij aan bekende indices zoals de AEX, Dow Jones of de Dax. Omdat een ETF de index één op één volgt, is het rendement en risico van de ETF vergelijkbaar met dat van de index.

1. Uitstekende spreiding

In een index zijn vaak tientallen, honderden of duizenden verschillende beleggingen opgenomen. Met een ETF is het dus heel eenvoudig om je vermogen snel en eenvoudig te spreiden. Neem bijvoorbeeld de Vanguard S&,P 500 ETF. Deze ETF volgt de Amerikaanse S&,P 500 index. Koop je deze ETF, dan beleg je in één klap in 500 aandelen van de grootste Amerikaanse bedrijven.

2. Lage kosten

De kosten van ETF’s zijn laag. Veel lager zelfs dan bij traditionele beleggingsfondsen. De reden dat de kosten zo laag zijn, is omdat een ETF simpelweg een index volgt. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van dure research en analisten. Hierdoor houdt u als belegger meer rendement over.

3. Continu verhandelbaar

ETF’s zijn de hele dag verhandelbaar. Daarnaast zijn de transactiekosten vergelijkbaar met een transactie in een aandeel of obligatie. Verder zorgen liquidity providers voor voldoende vraag aan aanbod. Het kopen of verkopen van een ETF is daardoor heel gemakkelijk.

4. Volledige transparantie

Omdat een ETF een index volgt, weet u precies waarin belegd wordt. De informatie van een index is namelijk openbaar en wordt op basis van vaste regels samengesteld. Daarnaast is op de website van de aanbieder uitgebreide informatie over de verschillende ETF’s te vinden.

Beleggen in ETF’s met Axento

Heeft u € 15.000,- en wilt u profiteren van de voordelen van ETF’s? Neem dan contact met ons op of vraag een informatiepakket aan. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 0299-796061.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen u voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat uw geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.