Actie: Start nu met beleggen en ontvang tot €150 cadeau!

Lees meer
Rentes en inflatie lopen op. Is beleggen nu wel verstandig?

Rentes en inflatie lopen op. Is beleggen nu wel verstandig?

Begin februari zat de schrik er goed in bij beleggers toen aandelen een scherpe koersdaling lieten zien. De daling die ontstond door de vrees voor hogere rente- en inflatieniveaus was een maand later grotendeels weer hersteld. Is het wel verstandig om te beleggen ten tijde van deze beweeglijkheid?

Lange termijn vooruitzichten zijn gunstig
Omdat beleggen iets is voor de lange termijn kun je dergelijke marktontwikkelingen het beste vertalen naar hoe deze van invloed zijn op toekomstige bedrijfswinsten. De vooruitzichten van de Amerikaanse economie zijn op dit moment gunstig en de economie draait op volle toeren.

Vooralsnog zien we geen aanleiding waardoor dit op de korte termijn zou veranderen. De oplopende rente- en inflatieniveaus passen bij de huidige economische fase. We zijn gewend geraakt aan de lage rentes en volatiliteit van afgelopen jaren. De toenemende beweeglijkheid is niet bijzonder. Sterker nog, dit is waarom beleggers meer rendement opstrijken dan spaarders.

Benut het rente-op-rente effect van beleggen
Het grootste gevaar van oplopende inflatie ontstaat door ervoor te kiezen niet te beleggen. Dit klinkt misschien tegenstrijdig maar bedenk dat je met de huidige spaarrentes inteert op je vermogen (rekening houdend met inflatie). Wanneer je niet belegt maak je geen gebruik van het rente-op-rente-effect. Door dit effect niet te benutten word je er juist door benadeeld! Dit doordat je spaargeld jaar op jaar steeds minder waard wordt.

Jezelf laten afschrikken door ontwikkelingen op de korte termijn kan je daarom in de toekomst dus duur komen te staan. Richt je daarom op de lange termijn en voorkom onnodig risico door te beleggen in een goed gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen u voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat uw geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.