Rente in Nederland nu echt op 0%

Rente in Nederland nu echt op 0%

De spaarrente in Nederland staat al geruime tijd op een zeer laag niveau. Vorige week verlaagde Triodos bank de rente zelfs naar 0%. Andere banken zoals ING en Rabobank volgden direct met renteverlagingen. Steeds meer mensen vragen zich af wanneer de rentedaling stopt en wat een passend alternatief is voor sparen bij de bank.

Waarom is de spaarrente zo laag?
De spaarrente wordt grotendeels bepaald door het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Omdat de ECB inflatie wil aanjagen in de Eurozone heeft zij onder andere de rentetarieven drastisch verlaagd. Banken zijn hierdoor genoodzaakt om de spaarrente te verlagen.

Vanwege de aankomende verkiezingen in Frankrijk en Duitsland en de beperkte stijging van de inflatie is de verwachting dat de ECB de rente voorlopig laag zal houden. Hierdoor zal ook de spaarrente in de aankomende tijd extreem laag blijven.

Alternatief voor sparen bij de bank
Er zijn diverse alternatieven voor sparen bij de bank: Hypotheek aflossen, geld in een oude sok bewaren of starten met beleggen. Met beleggen kunt u hogere rendementen halen dan met sparen. Natuurlijk loopt u risico’s. Maar een vermogensbeheerder helpt u om te bepalen of beleggen bij u past.

Wilt u meer weten? Vraag het gratis informatiepakket aan of bel ons op 0299 79 60 61 voor een vrijblijvende afspraak.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen u voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat uw geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.