Schrijf je nu in voor ons webinar Onrust op de beurs: moet ik nu beginnen met beleggen?

Schrijf je in
Denk nu aan je pensioen, zzp’er

Denk nu aan je pensioen, zzp’er

ZZP’ers en freelancers bouwen geen pensioen op bij een werkgever. Natuurlijk willen ook zelfstandigen later voldoende inkomen genieten en niet alleen afhankelijk zijn van een AOW-uitkering. Het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met het opbouwen van een potje voor later. 

Begin zo vroeg mogelijk

Hoe eerder je start met geld opzij zetten, hoe beter! Stel dat je elke maand 100 euro opzij zet vanaf je 20e, dan heb je 250.000 euro opgebouwd als je 60 bent. Zet je pas vanaf je 40e maandelijks een bedrag van 100 euro opzij, dan heb je 50.000 euro opgebouwd als je 60 bent. Het loont dus om vroeg te beginnen.

Beleggen levert meer op

In bovenstaand voorbeeld is gerekend met een rendement van 7%. Dit rendement kan met sparen bij lange na niet worden behaald. Het is daarom verstandiger om te gaan beleggen. Zeker als je een beleggingsdoel hebt dat nog ver weg ligt.

Flexibiliteit is belangrijk

Omdat je inkomen als ZZP’er van tijd tot tijd kan verschillen, is het prettig als je niet vastzit aan een periodieke maandelijkse of jaarlijkse inleg. Mocht je even krap komen te zitten, dan kun je de inleg altijd even stop zetten of verlagen.

Risicobeheersing is van groot belang

Omdat het geld dat je opzij zet voor je pensioen is, wil je geen onnodig risico lopen met de beleggingen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een bank of beheerder die veel aandacht besteedt aan de beheersing van de risico’s en je vermogen goed spreidt.

Axento vermogensbeheer

Axento is een initiatief van Care IS vermogensbeheer, dat in 2015 is verkozen tot beste vermogensbeheerder van Nederland. Als ZZP’er kun je bij Axento gemakkelijk privé of zakelijk pensioen opbouwen. Je geld staat nooit vast, je kunt kosteloos periodiek storten, we beleggen verantwoord en er worden geen onnodige risico’s genomen met je geld.

Belangrijk om te weten!

Dit artikel is geschreven door Axento vermogensbeheer en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is geschreven in algemene zin en mag nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkoen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst.

Er is geen rekening gehouden met uw specifieke omstandigheden. Beslissignen op basis van de informatie in dit artikel zijn voor uw eigen rekening: voor de juistheid en volledigheid van de informatie in dit artikel kunnen wij niet instaan. 

Elke belegging in financiële instrumenten brengt risico's met zich mee. De warde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen u voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat uw geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.