Hoe werkt beleggen in een ACTIAM fonds?

Hoe werkt beleggen in een ACTIAM fonds?

Wat kun je lezen in dit artikel:

Binnen de financiële wereld zijn er enkele grote fondsbeheerdersVermogensbeheerders kunnen hun vermogen bij deze fondsbeheerders onderbrengen. Dit kan bijvoorbeeld bij Morningstar of iShares

Een andere grote fondsbeheerder is ACTIAM. Eén van de kenmerken van deze fondsbeheerder is dat deze veel waarde hecht aan duurzaam beleggen.

Alles weten over beleggen in verschillende soorten fondsen?

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Wat is een ACTIAM fonds?

ACTIAM is een fondsbeheerder gevestigd in Nederland. Het fonds staat er om bekend dat zij altijd rekening houdt met duurzaam beleggen. Dit laten zij onder andere zien door ieder aangeboden fonds een ESG-score te geven.  

Naast het toekennen van een ESG-score kijken ze naar meer dingen. Zo vindt ACTIAM de impact op de planeet, mens en klimaat net zo belangrijk als het rendement. Verder kent Morningstar aan ieder ACTIAM fonds een kredietrating toe. 

Tot slot beoordeelt ACTIAM bedrijven aan de hand van SDG-doelstellingen. Dit zijn doelstellingen die zijn geformuleerd door de Verenigde Naties. Deze doelstellingen moeten onder andere de gelijkheid in de wereld bevorderen.

Fondsen van ACTIAM

In totaal beheert ACTIAM in hun fondsen een vermogen van meer dan 58 miljard. Axento belegt het vermogen van onze klanten onder andere in twee ACTIAM fondsen. Het gaat hier om de volgende twee fondsen:

●     ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Opkomende Landen

●     ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Wereld

Daarnaast heeft ACTIAM ook nog fondsen die specifiek beleggen in andere werelddelen. Verder bieden zij ook fondsen aan met verschillende soorten risico’s. Zo zijn er een neutraledefensieve en offensieve mixfondsen.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.