Waarvoor staat de afkorting VWRL?

Waarvoor staat de afkorting VWRL?

Wat kun je lezen in dit artikel:

VWRL staat voor Vanguard FTSE All-World UCITS ETF. Het is een ETF, een Exchange Traded Fund, die de FTSE All-World Index volgt en wordt aangeboden door Vanguard. De ETF is een mandje waarin 3477 aandelen zijn ondergebracht. Deze aandelen zijn gespreid over de wereldwijde aandelenmarkt

Beleggen in de VWRL

De VWRL probeert de hele wereldeconomie na te bootsen. Dit wordt gerealiseerd door het volgen van de FTSE All World Index. In die index zitten aandelen gespreid over allerlei landen en sectoren. Een kleine inleg kent dus een enorme grote spreiding. 

Spreiding binnen de VWRL

Zoals hierboven al benoemd kent de VWRL een goede spreiding tussen sectoren en landen. Hierbij een overzicht in welke landen en sectoren de aandelen in de VWRL zijn belegd:

Sectoren

Technologie                                                
Financiën
Gezondheidszorg
Consumentendiensten
Industrie
Consumpties
Olie en gas
Basismaterialen
Nuts
Telecommunicatie

Landen

Verenigde Staten
Japan
China
Verenigd Koninkrijk
Zwitserland
Frankrijk
Canada
Duitsland
Australië
Taiwan 


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen u voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat uw geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.